НА ПОРТАЛІ САМІ СВІЖІ, АКТУАЛЬНІ ТА ЗБАЛАНСОВАНІ НОВИНИ
Публікації га порталі не є редакційними статями і відображають виключно точку зору автора.
Редакція порталу може не поділяти суб'єктивну думку автор
а та не несе відповідальності за зміст републікованих материалів і не надає довідок про авторів..
Проте, ми публікуємо всі листи аматорів, адже радіосуспільство України має право чути висловлювання різних аматорів.
Портал надасть можливість висловитись всім, хто причетний до публікації

Mobil Phone UZ1RR  +38 066 403 10 73

-

 

-

 

GD!
Надеюсь эта инфо будет полезна читателям ваших сайтов и рефлекторов...
73! de UX0FF

 



Стосовно Чемпіонату України з радіозв'язку на УКХ 2019

Шановні поціновувачі УКХ змагань!

Протягом останнього тижня до штаб-квартири ЛРУ надходять питання стосовно найбільш популярних та рейтингових заходів серед наших ентузіастів УКХ діапазонів: "Польового дня України на УКХ 2019" та "Чемпіонату України з радіозв'язку на УКХ 2019".

Повідомляємо, що у відповідності з чинним договором ЛРУ з Міністерством молоді та спорту України у поточному році ці змагання проводить ЛРУ, на правах Національної федерації радіоспорту України.
Відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2019 рік, затвердженого Мінмолодьспорту, Польовий день України буде проведено 6-7 липня 2019 року, а Чемпіонат України на УКХ 3-4 серпня 2019 року.

Питання стосовно термінів проведення цих змагань та юридичної особи, що є їх засновником та/чи організатором виникли після серії публікацій на інтернет майданчиках спілкування радіоаматорів інформації від бувшого члена ЛРУ, бувшого судді національної категорії з радіоспорту Ігнатова Георгія Сергійовича UT1HT, про намір самостійного проведення Чемпіонату України на УКХ, водночас з офіційними змаганнями "Польовий день України на УКХ" 6-7 липня 2019р.

Дійсно, у попередні роки UT1HT вдавалось користуючись особистими знайомствами та певним бардаком у ЛРУ вносити свій сумнозвісний ЧУ на УКХ під час міжнародних змагань "Польовий день на УКХ" в офіційний план Міністрества молоді та спорту.
Більше того, навесні поточного року були невдалі спроби подати підсумковий протокол цих змагань за підписами UT1HT, UT3UV та UR7QM у Міністерство.
Тепер все змінилось, у цьому напрямку роботи наведено лад. І у найближчому майбутньому повторення подібних ситуацій не є можливим. Ми вжили певні дії для приведення ситуації у норму.

Уважно читаємо документ за посиланням Регламент «Чемпіонату України З Радіозв’язку на УКХ від UT1HT»
Та намагаємось знайти відповідь на питання, перераховані нижче.

1. Стосовно відповідності Правилам змагань з радіоспорту.
Хто є засновником цих змагань? Хто є організатором? Хто їх проводить?
Хто призначив склад ГСК?
У відповідності з Правилами змагань з радіоспорту ГСК заочного ЧУ на УКХ призначається УКХ комітетом та затверджується рішенням Виконкому ЛРУ, як відповідних керівних органів Національної федерації радіоспорту України. Після цього, на підставі подання ЛРУ, Міністерство молоді та спорту України видає наказ про проведення змагань та призначає головного суддю ЧУ на УКХ, як центральний орган виконавчої влади України у сфері фізкультури і спорту.
Ось так це виглядає на прикладі Кубку України на КХ малою потужністю 2019.

 



Жодних дій з боку УКХ комітету, Виконкому, Міністерства не було
Хто і на яких підставах буде затверджувати результати (підсумковий протокол)? Хто буде ухвалювати рішення про можливу дискваліфікацю учасників? Кому підзвітна ГСК?

Регламент Г.С.Ігнатова UT1HT не відповідає чинним Правилам змагань з радіоспорту. Наказу про проведення таких всеукраїнських змагань Міністерством не видавалось.

2. Стосовно відповідності Єдиній спортивній класифікації України.
Положення про Єдину спортивну класифікацію України (затверджено наказом Міністерства молоді та спорту України 11.10.2013 № 582, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 4 листопада 2013 р. за № 1861/24393) дає таке визначення Чемпіонату України та інших всеукраїнських змагань - офіційні спортивні змагання, які включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України.
За посиланням http://www.dsmsu.gov.ua/media/2018/12/29/13/YEKP_2019.7z  знаходиться архів з чинним Єдиним календарним планом на поточний рік. На відміну від попередніх років, ніякого ЧУ на УКХ 6-7 липня 2019р. у плані немає, відповідно в природі не існує ніякого ЧУ на УКХ 6-7 липня 2019р.
6-7 липня офіційно проходять зовсім інші міжнародні змагання "Польовий день України" на УКХ.

 



Таким чином, у календарі "ЧУ на УКХ від UT1HT" немає. Відповідно не буде ніякого ЄСКУ, ніякого виконання нормативів та присвоєння спортивних розрядів і звань.

Справжній ЧУ на УКХ буде проводитися 3-4 серпня 2019р., так як це було минулого року. Результати минулорічного серпневого ЧУ на УКХ 2018 можна переглянути за посиланнями
http://www.vhf-uarl.at.ua/news/chempionat_ukrainy_na_ukv_2018_okonchatelnye_rezultaty/2018-11-06-574
http://www.vhf-uarl.atua/news/nagrady_chu_ukv_2018/2018-11-07-575

Дії Г.С.Ігнатова UT1HT, вочевидь, спрямовані на зрив офіційних змагань, на зниження кількості учасників в них, на невисилку звітів учасниками в адресу ГСК Польового дня України.

3. Стосовно персонального складу так званої самопроголошеної "ГСК ЧУ на УКХ 2019".
В середині квітня я надсилав у рефлектор ЛРУ посилання на публікацію стосовно гучного скандалу у Міністерстві молоді та спорту після невдалої спроби подати туди підсумковий протокол самопроголошеного "ЧУ на УКХ 2018 від UT1HT".
Головна сутність тієї публікації полягає у тому, що всі твоє членів самопроголошеної "ГСК ЧУ на УКХ 2019": Г.С.Ігнатов UT1HT, В.Л.Бобров UT3UV, В.І.Сміян UR7QM, за різних обставин та причин, у відповідності з чинною нормативною базою України, втратили свої категорії спортивних судей з радіоспорту. Вони не є суддями національної категорії з радіоспорту, та не мають жодних повноважень підписувати підсумкові протоколи офіційних спортивних змагань з радіоспорту.

4. Кілька загальних питань пов'язаних з ситуацією навколо "ЧУ на УКХ від UT1HT".
Як ми можемо кваліфікувати такі дії? На наш погляд, наявні ознаки шахрайства, зловживання довірою пересічних українських аматорів з метою одержання неправомірної вигоди. Спроби навмисного введення в оману державних службовців обласних/районних/міських управлінь спорту та, навіть, Міністерства молоді та спорту.

Чи йдуть такі дії на користь розвитку радіоспорту та радіоаматорства загалом? На наше глибоке переконання, значно шкодять. Формують у чиновників викривлене уявлення про радіоспорт, як про маргінальне угрупування шахраїв, скандалістів, які не здатні розібратися самі між собою. Втягують державні установи у незрозумілі конфлікти і подають у державні установи підроблені документи.
Там не будуть розбиратися хто правий, а хто ні. Тінь скомпрометованої репутації лягає на кожного радіоаматора України.

З повагою,
Сергій Іванов UT9NA
Віце-президент ГО ЛРУ
 

 
hit counter