НА ПОРТАЛІ САМІ СВІЖІ, АКТУАЛЬНІ ТА ЗБАЛАНСОВАНІ НОВИНИ
Публікації га порталі не є редакційними статями і відображають виключно точку зору автора.
Редакція порталу може не поділяти суб'єктивну думку автор
а та не несе відповідальності за зміст републікованих материалів і не надає довідок про авторів..
Проте, ми публікуємо всі листи аматорів, адже радіосуспільство України має право чути висловлювання різних аматорів.
Портал надасть можливість висловитись всім, хто причетний до публікації

Mobil Phone UZ1RR  +38 066 403 10 73

-

 

-

 

 

На Чернігівщині молодь змагалася з радіоспорту
 

В місті Остер на Чернігівщині, з метою військово-патріотичного виховання молоді, відбувся турнір на Кубок України з радіоспорту у різних вікових категоріях.

 

 

 

Захід організований за ініціативи Чернігівської обласної організації товариства сприяння обороні України та Ліги радіоаматорів України.

 

 

 

Учасники змагань – 23 учні загальноосвітніх середніх шкіл з Херсонської, Полтавської, Хмельницької, Донецької, Дніпропетровської, Чернігівської областей та міста Києва. Змагались школярі у трьох номінаціях, зокрема забезпечення зв’язку телефоном, забезпечення зв’язку телефоном англійською мовою і забезпечення зв’язку телеграфом за допомогою «Азбуки Морзе». Наостанок всі учасники виконали загальний комп’ютерний тест із всього курсу змагань «MORSE RUNNER».

 



Мають радіоаматори з Остерщини дуже потужну матеріальну базу. Поряд з учасниками змагань до Остра прибули курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут аби закріпити свої знання та навчитись новим критеріям використання «Азбуки Морзе».

 

 

— Ми маємо вивчати нову цифрову апаратуру зв’язку, в той же час «Азбука Морзе» ще тривалий час буде потрібна Збройним Силам України та іншим провідним країнам світу, адже вона маловитратна і дуже проста в користуванні, — зазначив курсант Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут Олександр Тимошенко.

 



За результатами змагань в командному заліку з радіозв’язку на коротких хвилях золото вибороли господарі турніру, команда з Чернігівщини, срібло взяла збірна команда з м. Києва, бронза у збірної команди з Херсонщини.

 



У комплексному заліку по швидкісній радіотелеграфії кращими стала збірна команда з м. Києва, 2-місце – у юних аматорів з Хмельниччини, 3-місце – у збірної команди з Полтавщини.

Під час змагань з комплексного заліку – виконання тесту з комп’ютерної програми радіозв’язку «MORSE RUNNER» 1-місце зайняла збірна команда з м. Києва, 2-місце – у радіоаматорів Полтавщини, 3-місце – у команди з м. Остер Чернігівської області.

За результатами змагань школярів заохотили дипломами учасників, кращі в індивідуальному та командному заліку отримали медалі, цінні подарунки та кубки в номінаціях.

На майбутнє юні радіоаматори бажають розвиватись професійно і далі, деякі з них мають бажання пов’язати своє життя з військом, зокрема з військами зв’язку.


Джерело http://bilahata.net
 

 
hit counter