МИ РОЗУМІЄМО ВСІХ, ЦІНУЄМО КОЖНОГО РАДІОАМАТОРА!
МЫ ПОНИМАЕМ ВСЕХ И ЦЕНИМ КАЖДОГО РАДИОЛЮБИТЕЛЯ!

We understand everything, we appreciate everyone!
Admin UZ1RR

 


 


Володимир Андріївський

Відкритий лист

13 жовтня я отримав відкритого листа на мою електрону адресу за підписом Юрка UT5NС, у якому автор підтримує рішення ЛРУ не видавати QSL картки тим радіоаматорам, які не є її членами.

Я з цим категорично не згоден і підтримую позицію Олександра Філіпова UT4RZ, яку він висловив на сайті UT0NN 11 жовтня: "Не має права ЛРУ обмежувати наше право на отримання пошти." Трохи нижче я поясню чому я підтримую цю думку, але спочатку хочу висловити свій подив з приводу того, як із часом змінилася позиція Юрка UT5NC щодо ЛРУ на протилежну.

Адже іще із самого заснування ЛРУ, на протязі багатьох років, він був її противником і критиком та, мабуть, одним із перших висловлював думку про те, що QSL бюро повинне бути незалежним і навіть відокремленим від ЛРУ підрозділом.

Сьогодні ми всі бачимо, що Юрко зайняв протилежну позицію і приділяє чимало зусиль для її відстоювання, наводячи аргументи взяті з високої стелі.

Ось звернемося до його статті у формі відкритого листа, про який я згадував на початку. Він пише що сайт Василя UT0NN "приватний, який той видає за начебто сайт всіх вінницьких радіоаматорів". Ну по-перше не "приватний", а особистий, а по-друге подивимося всі на шапку головної сторінки цього сайту. І що там написано? "Сайт UT0NN для радіоаматорів Вінниччини" Тобто UT0NN створив сайт не для себе особисто, а для всіх вінницьких (і не тільки) радіоаматорів. Тобто створюючи його Василь думав не про себе особисто, а про всіх радіоаматорів. Що в цьому поганого? Де б я ще міг би розмістити цього свого листа, якби не його сайт? А сайт, доречі, чудовий, багато різної інформації, я особисто майже всією нею користуюсь.

Але повернемося до статті UT5NC.
Далі він пише, що деякі "одіозні вінницькі радіоаматори протиставили себе радіоаматорській громаді і стали вигнанцями і повели за собою довірливих гречкосіїв" і т.д.

Але ж все навпаки: які ж ми "вигнанці" якщо нас ніхто не виганяв, а ми самі залишили ЛРУ, а сам Юрко із компанією залишились у меншості і стали "одіозними", особливо Юрко, який як той кандидат в депутати завжди був "проти всіх" і залишається таким же тепер. А щодо "довірливих гречкосіїв", не зрозуміло кого має на увазі Юрко, але не варто натякати на їх обмеженість чи відсталість.

Далі Юрко пише, що "пересиланням пошти …ні ЛРУ ні IARU ніколи не займались, не займаються і займатись не будуть" і що цим у нас займається Укрпошта. І з цим я погоджуюсь. Далі він наводить ряд висловлювань які всім нам і так відомі - це гуртове пересилання карток бандеролями, що значно дешевше, і про роботу QSL бюро, і про поштові витрати і про збільшення кількості членів ЛРУ.

А от з тим, що QSL картки, що пересилаються гуртом "це вже не особиста кореспонденція радіоаматора, а корпоративна" погодитись ніяк не можна.

По-перше термін "корпоративний" стосується промислової, банківської і комерційної сфер. А по-друге - як це може картка, яка надіслана на мій позивний, мені не належати? А кому ж тоді? Кому вона іще потрібна, крім мене?

Мене, наприклад, зовсім не цікавлять чужі картки. Якщо б вони до мене випадково потрапили, я би відразу знайшов їх власників, щоб повернути. Так само, сподіваюсь, думають і всі інші адекватні радіоаматори. Тож чому ж QSL-ки , в такому випадку, так потрібні ЛРУ? Що з ними там будуть робити, якщо вони залишаться незатребувані?

А вони ж такими будуть! Картки будуть накопичуватись, вони будуть займати місце в приміщенні, їх буде ставати все більше і більше, адже на сьогодні нема, мабуть, жодного випадку оплати оголошеної суми в 250 грн. і, думаю, так буде і надалі. Це означає те, що такі картки будуть відправлені на смітник.

Таким чином ЛРУ демонструє своє ставлення до радіоаматорів і до радіоаматорства взагалі. Так вона нас поважає. Особливо це стосується закордонних радіоаматорів, тих, що надіслали свої QSL для радіоаматорів України, і які, звичайно, сподіваються отримати у відповідь зворотну QSL. Таке ставлення означає до них повну неповагу.

Тому нема ніякого сенсу вступати до такої організації як ЛРУ, і тому перспективи збільшення її членів є мінімальними.

З іншого боку, всім нам зрозуміло, що не видача карток їх власникам, є інструментом примусу вступу до ЛРУ. Таким чином керівництво ЛРУ хоче "вбити кількох зайців" - збільшити кількість своїх членів за рахунок тиску на радіоаматорів і заробити кошти.

Виходить, що ЛРУ хоче грати роль "прокладки", такої розповсюдженої на сьогодні у бізнесі. Але ж на кому вони бажають заробити? На українських радіоаматорах, 90% яких, як і більшість населення, є незаможними.

У світі так прийнято, що оплату відправлення кореспонденції сплачує її відправник. Це означає, що доставку QSL-ки для мене з-за кордону хтось вже оплатив, то ж вимога заплатити за неї іще раз - протизаконна.

Уявіть собі: у двері до вас дзвонить листоноша, показує листа і вимагає доплати. Та його б звільнили за статтею в той же день і це був би міжнародний скандал, оскільки були б порушені основні правила міжнародного поштового союзу до якого входить Україна.

Хоче ЛРУ отримувати додаткові кошти - нехай збільшує. тарифи на відправку кореспонденції, оскільки це прямі витрати, а за отриману кореспонденцію, повторюю, уже сплачено.

Всі розмови про орендну плату за приміщення бюро та на зарплату персоналу - безпідставні. Якщо це не вигідно ЛРУ - то хай відмовиться від цього. Існує інша радіоаматорська організація, яка буде це робити. Якщо ЛРУ не бажає займатися сортуванням тієї пошти, що належить не її членам, то хай цим і не займається, а віддає пошту несортованою, цим займуться інші. Все дуже просто. Спрощуйте життя собі та іншим.

Якщо ж в ЛРУ не зрозуміють своїх протиправних дій, і не виправлять ситуацію, що склалась, то у нас, радіоаматорів, будуть всі підстави звернутись до суду.
Володимир Андріївський UR5NAN

 

html counterсчетчик посетителей сайта
 

©2015 ЯR WEB Style  

UZ1RR_Updated: вторник, 25. октября 2016