МИ РОЗУМІЄМО ВСІХ, ЦІНУЄМО КОЖНОГО РАДІОАМАТОРА!
МЫ ПОНИМАЕМ ВСЕХ И ЦЕНИМ КАЖДОГО РАДИОЛЮБИТЕЛЯ!

We understand everything, we appreciate everyone!
Admin UZ1RR

 


 

Враховуючи аналіз стану з радіоаматорством в Україні, подій, що відбулися у 2017 році, та практику діяльності КТК, а також беручи до уваги принципи саморегуляції діяльності громадських об’єднань та радіоаматорства, подумати над пропозиціми ГС ВРЛ

З метою підвищення самодисципліни операторів АРС (згадайте що зараз відбувається на діапазонах) вже зараз врахувати доповнення до T/R 61-02 до Програм іспитів на ліцензію (HAREC), введених СЕРТ у 2016 році:
b) НАЦІОНАЛЬНІ ТА МІЖНАРОДНІ ПРАВИЛА ТА ПРОЦЕДУРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ

7. Соціальна відповідальність та операторські процедури. (не зважаючи на те, що це відсутнє в Регламенті аматорського радіозв’язку України) Форма – співбесіда, обговорення, поки ще без офіційного заліку.

Радіоаматор повинен бути:

УВАЖНИМ. Він ніколи не буде навмисно робити нічого, що могло б зіпсувати задоволення іншим.

ВІДДАНИМ. Він проявляє відданість, підтримку та лояльність до інших аматорів місцевим клубам, громадських Міжнародних союзів радіоаматорів та громадських об’єднань у своїй країні, через які радіоаматорство представлене на національному (всеукраїнський статус) та міжнародному рівні.

ПРОГРЕСИВНИМ. Він підтримує свою радіостанцію на високому технічному рівні, забезпечує її конструктивну досконалість і ефективність роботи. Його методи роботи в ефірі бездоганні.

ДРУЖЕЛЮБНИМ. Коли до нього звертаються, він діє уважно та терпляче. Він завжди запропонує дружню пораду новачкові, проконсультує його. Радіоаматора відрізняють готовність до співробітництва з іншими людьми, прагнення надати їм допомогу та проявлення поваги до їхніх інтересів.

ГАРМОНІЧНИМ. Радіоаматорство - це захоплення (хобі), воно ніколи не створює перешкод виконанню яких-небудь обов'язків (у родині, на роботі, у школі, у суспільстві).

ПАТРІОТИЧНИМ. Його навички й уміння, його радіостанція завжди готові послужити країні та суспільству.

Основні принципи поводження на радіоаматорських діапазонах

Відчуття єдиного співтовариства, почуття братерства, братній дух: велика кількість радіоаматорів перебувають одночасно на тих самих радіохвилях (грають, так сказати, на нашому загальному ігровому полі). Ми ніколи не залишаємося одні. Всі інші радіоаматори є нашими колегами, нашими братами та сестрами, нашими друзями. Не забувайте про це та поводьтеся відповідним чином. Завжди будьте уважні до них.
Терпимість: не всі радіоаматори обов'язково повинні розділяти вашу думку, відповідно, й ваша думка не завжди є самою правильною. Ви повинні розуміти, що існують інші люди, що вони мають різні думки з якогось питання. Будьте терпимі. Мир створений не тільки для вас одного.
Увічливість: ніколи не використовуйте грубих висловлень або лайливих слів на радіоаматорських діапазонах. Таке поводження нічого не говорить про людину, якої адресовані ці слова, але багато чого говорить про те, хто поводиться в такий спосіб. Завжди контролюйте свою поведінку.
Розуміння: зрозумійте, що не все є такими ж професіоналами та експертами, такими ж розумними, як ви.

При виникненні конфлікту дійте в позитивному ключі («Чим я можу вам допомогти?», « чи Можу я вас поправити?», «Я можу навчити вас, як це робити»), а не в негативному (образа, лайка тощо).

Основа самоврядування - моральні норми

У більшості країн органи влади мало піклуються про те, як радіоаматори поводяться на своїх діапазонах, сподіваючись у тому, що радіоаматори діють відповідно до правил, встановлених органами влади.
Говорять, що радіоаматорське співтовариство у великому ступені основане на самоврядуванні, тобто основою нашої поведінки є самодисципліна. Однак це не означає, що радіоаматорське співтовариство має власну поліцейську службу.

Проведення типового QSO

Вибір частоти для загального виклику та загальний виклик.
Виклик радіостанції для проведення QSO.
Типове проведення QSO в SSB та CW.

Робота в DX-вікнах.
Правила виходу з конфліктної ситуації в ефірі:
- Навчіться стримувати емоції
- Не опускайтесь до образ
- Не язвіть і уникайте іронії
- Не влаштовуйте істерик
- Не створювайте навмисні завади
- Не працюйте анонімно або як пірат
Разом з цим пропонується окремий матеріал для підготоки кандідатів (і не тільки) в оператори АРС
додаток:
Як зіпсувати настрій радіоаматорові в ефірі (anti-НАМ spirit)
Сподіваюсь, це буде доречно у сучасних реаліях (без жартів).
З повагою,
В. Пащенко (UT2UQ)
18 01 2018

 

html counterсчетчик посетителей сайта
 

©2017 ЯR WEB Style  

UZ1RR_Updated: четверг, 18. января 2018