Архив новостей за февраль 2015

Дима Стащук UT5UGR по настоящему заслуженный "Заслуженный Мастер спорта Украины".
Дима! Украинский радиопортал поздравляет тебя с высоким спортивным званием и желает тебе успехов вместе с крепеньким здоровьячком!

Сегодня 22 02 2015, прекрасный аматор, патриот Украины, волонтер из США, Алекс Сотник
успешно перешагнул свою жизненную планку высотой в 52 года.
Алекс передал силам АТО сотни радиостанций и другого оборудования связи, которые до сих пор приносит неоценимую помощь ВСУ Украины. И посылки от А.Сотника все идут и идут нашим волонтерам. Дорогой Алекс! Поздравляем с 52 летием и желаем тебе КРЕПЕНЬКОГО здоровьячка. Так держать!
С ДНЕМ РОЖДЕНИЯ!!!
73! Команда Украинского радиопортала и твои друзья UT5UT UT2UQ UX0UN UT5UA UT7UV UT7UT UX0FF UR7UR UT4NZ UT7UJ UZ1RR UT1IC UT1UW UT4IV UY2UA UY5UD UR7UD UY0UY UR5WD UT7UU UX3UN UT3UW UY2UR

 

Шановний Володимире Антоновичу,
Щиро дякую усім радіоаматорам України і особисто Вам, за увагу і приємні слова поздоровлень на День мого Ювілею, які були розміщені на сайті "Українського радіопорталу " !!!
Бажаю усім моїм друзям-радіоаматорам та вашим родинам міцного здоровя, миру та спокою, щастя, вдач, гарного настрою та завжди веселих посмішок !
Хай завжди світить ясне сонечко у ваше віконечко ! Щоб ви і ми щасливі були !
Успіхів та насолоди в нашому прекрасному хоббі - Ham - Radio !
73 ! З повагою, і найкращими побажаннями - Сергієнко Микола, UX0UN

 
 

 
 
УКРАЇНСЬКИЙ РАДІОПОРТАЛ
ВІТАЄ ВСІХ З ДНЕМ РАДІО!

Всесвітній день радіо відзначається з ініціативи Міжнародної організації ЮНЕСКО щорічно 13 лютого.
Це молоде свято, вперше його відзначили лише в 2012 році. А рішення про його проведення ЮНЕСКО прийняла в 2011.
Дата проведення обрана не випадково – саме 13 лютого 1946 вперше вийшло в ефір «Радіо ООН», станція якого була в штаб-квартирі організації.
Метою свята є зміцнення співпраці між усіма, хто має стосунок до радіо – великі мовні компанії або одинаки-аматори. ЮНЕСКО закликає всі країни брати активну участь у Всесвітньому дні радіо.
На честь цього свята вже зараз у багатьох державах, що входять в ЮНЕСКО, організовують різноманітні заходи за участю радіомовних компаній
На 36-й Генеральній Асамблеї, що проходила 2011 року, організація ЮНЕСКО проголосила 13 лютого Всесвітнім днем радіо
Вибір ЮНЕСКО припав на це число не випадково – ця дата має важливе значення для організації, оскільки 13 лютого 1946 року було засновано радіостанцію Організації Об'єднаних Націй.

Головною метою радіостанції ООН – The United Nations Radio – є пропаганда загальносвітових ідей Об'єднаних Націй, серед яких – гендерна рівність, мир, толерантність, повага до прав людини, економічний і соціальний розвиток, а також захист міжнародних законів.

Цього року темою Всесвітнього дня рідао є "Інновація та молодь на радіо".

Радіо – це недорогий засіб масової інформації, який ідеально підходить для охоплення віддалених куточків планети і вразливих прошарків населення: малограмотних людей, інвалідів, жінок, молоді та бідних. При цьому радіо є ідеальною платформою для участі в публічних дебатах, до яких можуть приєднуватися різні люди, незалежно від рівня їхньої освіти.

Окрім цього,
аматорське радіо на КХ відіграє важливу й особливу роль для забезпечення екстреного зв'язку в зонах лиха та для допомоги постраждалим.

Сьогодні звичний нам образ
аматорьке радіо на КХ змінюється в дусі епохи конвергенції мас-медіа – радіо знаходить нові технологічні форми, використовуючи можливості інтернету, мобільних пристроїв і планшетів. Утім варто зазначити, що близько мільярда людей у світі все ще не мають доступу до радіо.
Tnx to US5RR

Открытое первенство международного клуба ветеранов радиосвязи «Волна»

Соревнование является международным и проводится ежегодно (09 февраля в 2015 году) с 18.00 до 18.59 utc (20.00-20.59 укр). К участию приглашаются лицензированные радиолюбители всех стран мира. Диапазон 80 метров (рекомендуемые частоты 3600-3630 телефон).

Радиосвязи можно проводить телефоном. Время соревнования разбито на три минитура (минитуры по 20 минут).
Телефонный тур: 18.00-18.19, 18.20-18.39, 18.40-18.59.
Повторы засчитываются в разных минитурах.
Применяется правило «уступи частоту корреспонденту» (QSY).

Подгруппы участников:
- индивидуальные радиостанции (не члены клуба);
- члены клуба "Волна".

Итоги в подгруппах подводятся при наличии не менее 5 участников.

Общий вызов "Всем участникам Волна-тест".

Контрольный номер для членов клуба состоит из RS буквы V и порядкового номера связи, например, 59 Волна 001. Остальные участники передают RS и порядковый номер связи, например 59 001.

За радиосвязь телефоном с членами клуба "Волна" начисляется два очка. За связи с не членами клуба начисляется одно очко. Результат определяется суммой очков за все связи.

Победители первенства, занявшие первые три места в подгруппах награждаются дипломом «Волна-15» и медалями соответствующих степеней. Остальные участники соревнования отражаются в итоговой таблице результатов.

Радиосвязь не засчитывается: при несоответствии контрольного номера, позывного или диапазона; при расхождении времени связи больше, чем на 3 минут.

Отчет составляется по типовой форме и отправляется до 20 февраля по адресу: 21014, а/я13, г.Винница, Марценюк Валерий Пантелеймонович. Емайл: [email protected]. Справки по е-майл: [email protected]

Нашому побратиму-Герою України
Андрію Зубенко
UT6UE/mm - 47
 


О дивных делах в QSL бюро


Игорь Зельдин UR5LCV
Второй Президент ЛРУ

О дивных делах в QSL бюро, мягко говоря, смешной ответ UT5XA - UT2LF, который тут же подхватило желтое подхалимное издание.
Эх, дурят нашего брата, причем с завидным упорством, невзирая не критику и открытую выкладку происходящего.
Подробнее ЗДЕСЬ>>>

 

html counterсчетчик посетителей сайта
Copyright RRStudio 2000-2013